2022 ETCR World Cup: Jarama - 3. afdeling

FIA eTouring Car World Cup

The Winner takes it all: Ekström på toppen

”The winner takes it all”, synger Mattias Ekströms berømte landmænd, ABBA, og det var præcis hvad der skete på den spanske Jarama-racerbane nord for Madrid i sæsonens 3. afdeling af ETCR World Cup. Den regerende mester vandt samtlige løb i Furious-puljen, scorede dermed maximum-points og blev derfor ikke alene kronet som weekenden konge, men genvandt også føringen i mesterskabet.

2022 ETCR World Cup: Hungaroring - 2. afdeling

FIA eTouring Car World Cup

Tambay krones i Ungarn

Det blev Adrien Tambay, søn af den tidligere Formel 1 Grand Prix vinder, Patrick Tambay, der dominerede 2. afdeling af ETCR World Cup, som fandt sted på Hungaroring øst for den ungarske hovedstad, Budapest. Der blev fra flere sider kørt hårdt, men franskmanden holdt sig ude af de tætte opgør ved simpelthen at køre fra de andre.

2022 ETCR World Cup: Pau - 1 afdeling

FIA eTouring Car World Cup:

Ekström fortsætter hvor han slap

Den regerende ETCR-mester, Mattias Ekström, fortsatte hvor han slap, da første afdeling af den nye World Cup for elektriske standardvogne fandt sted på den legendariske by-racerbane i Pau i Sydfrankrig. Ekström var i sin pulje hurtigst under kvalifikationen og vandt alle finalerunderne, og da ingen i den anden pulje formåede at gøre ham kunsten efter, blev Ekström naturligt kåret til Weekendens Konge.

ETCR World Cup: Optakt til 2022

FIA ETCR eTouring Car World Cup – nu går det løs igen

Efter en Corona influeret 1. sæson går det nu løs igen med det, der indledningsvis var kendt som PURE ETCR – den innovative serie for fuldt elektriske og særdeles højtydende standardvogne. I weekenden d. 5-8. maj lægger den sydfranske by Pau asfalt til første afdeling af ETCR, som i år er ophøjet til at være en officiel FIA sanktioneret World Cup. ETCR dækkes fortsat på Discovery/Eurosport.

2021 PURE ETCR: Pau - 5. afdeling

Vernay vinder - Ekström mester

Det var franskmanden Jean-Karl Vernay, der kørte sin Hyundai Veloster N ETCR til sejr i sæsonens sidste PURE ETCR afdeling, som fandt sted på Vernays hjemmebane nordvest for byen Pau i Sydfrankrig. Men det var Cupra e-Racer køreren Mattias Ekström fra Sverige, der blev kåret til sæsonens konge efter en dramatisk finale.