Honda Civic e:HEV - Biltest

Biltest: Honda Civic e:HEV 2,0i-MMD Hybrid eCVT

Det bedste fra to verdener – og flere dertil

Da Honda første gang præsenterede deres banebrydende e:HEV teknik var verden ikke parat. Siden har den fundet vej ind i tre af Hondas avancerede biler og med den nye Honda Civic e:HEV får den fjerde Honda model fordel af teknikken, der parrer det bedste fra to verdener og flere til, hvis man ser tingene i et bredere perspektiv. Og det er verden så småt ved at være moden til – heldigvis.

Honda HR-V e:HEV - Biltest

Biltest: Honda HR-V e:HEV 1,5 i-MMD Hybrid eCVT Advance Style

Anderledes hybrid - nu må det slå igennem

Honda er ikke for ingenting kendt for, at skabe nogle af verdens mest avancerede biler. Deres tilgang til hybrid-filosofien har forandret sig over tiden og den aktuelle løsning, som også ses i CR-V og Jazz, er nu også at finde i den helt nye generation HR-V med tillægsbetegnelsen e:HEV. Den er harmonisk afstemt med bilens størrelse – men 18,5 km/l, som oven i købet kan opnås i praksis, burde i sig selv sige ret meget.

Honda Jazz Crosstar e:HEV Executive - Biltest

Biltest: Honda Jazz Crossstar e:HEV Executive

Dyrere men dejligere

Den nye Honda Jazz e:HEV er et på mange måder genialt koncept. I den lettere forhøjede udgave ved navn Crosstar bliver den endnu mere harmonisk. Desværre gør regeringens nye afgiftspolitik, der ikke favoriserer brændstoføkonomiske biler, den dyrere. Men det ændrer ikke på, at Honda Jazz Crosstar er en dejlig bil.

Honda e Advance - Biltest

Biltest: Honda e Advance

Fedest og coolest i byen – på ren el

Indrømmet: Da undertegnede første gang så den nye Honda e som projektbil – det var på Frankfurt Motor Show i 2017 – syntes jeg, at den så lidt fjollet ud. Men man har jo lov at blive klogere, og der gik jo også et par år inden den lille elbil blev sat i serieproduktion. Og indrømmet: Da de internationale prøvekørsler fandt sted tidligt på året, var holdningen blevet drejet 180 grader, og dengang, i Valencia, blev der sat en tyk streg under. Honda er den fedeste og cool'ste el-bybil.

Honda Jazz e:HEV Hybrid Executive - Biltest

Biltest: Honda Jazz Hybrid e:HEV Hybrid Executive

Det optimale fra to verdener

En elektrisk bil udmærker sig ved, at være lydløs. Den forurener ikke nærmiljøet og den forbruger ikke brændstof. Og så bliver de fleste bjergtaget af dens utrolige drejningsmoment. Det, der gør, at man oplever en kraftig lineær acceleration, som både er til gavn i trafikken og kan begejstre bilister med blot en smule benzin i blodet.