Biltest: Mercedes-Benz EQE SUV 350 4MATIC

Velkørende elektrisk luksus SUV til spotpris

Det er sjældent, at vejret i den grad arbejder med som det gjorde, da vi satte den velvoksne Mercedes EQE SUV under lup. Det gav oplevelsen ekstra dimensioner, for det er ikke altid lige let på offentlig vej at fremprovokere, hvordan en elektrisk drivline fungerer i ekstreme situationer. Det var herligt at opleve, for selvom elbiler nok skal komme frem, også i glat føre, er det ikke deres ideal-situation.

Biltest: Honda e:NY1 Advance

Premium elbil på et uroligt marked

Det er for tiden ikke den enkleste opgave, at kaste sig ind på elbils-markedet, i særdeleshed ikke det danske, hvis man som Honda skal forsøge at markere sig, hvor priser synes at være den alt afgørende købsfaktor. Men netop fordi Honda er Honda, har de formentlig en god chance med den nye fuldt elektriske e:Ny1.

Sne og is test: BMW i5 M60 xDrive (og M340i xDrive)

Årets Bil på glatis

I 2023 var 53 procent af de BMW’er, der blev indregistreret på danske nummerplader, fuldt elektriske. De attraktive danske afgiftsregler har givetvis gjort deres for at få de mange tyske premiumbiler ud at køre herhjemme. Og de gør det da også godt dernede i vort naboland mod syd. BMW i5 blev af Danske Motorjournalister kåret til Årets Bil i Danmark 2024. Men hvordan er Årets Bil, hvis den populært sagt kommer lidt på glatis.

Biltest: Honda CR-V e:PHEV Advanced Tech FWD

Den er god, også når vejrforholdene driller

En af de opgaver, der er forbundet med at få elbiler til at køre godt også på glatte veje og veje med uforudsigeligt vejgreb, er styringen af kraftformidlingen. En elbil har ikke den mekaniske fordel, der direkte kan tilskrives forbrændings motorernes karakteristika og tilhørende transmission. I elbilen styres den primært elektronisk baseret på computerberegninger og følere. Især på glatte veje får man syn for sagen og Hondas avancerede hybrid elbil, C-HR e:PHEV gør det forbavsende godt.

Biltest: Mercedes-Benz GLC 300 de 4MATIC Coupé plug-in hybrid

Det optimale fra to verdenen

Om plug-in hybridbiler er den optimale løsning i det aktuelle trafikbillede er der delte meninger om, som dybest set hænger sammen med forskellige kørselsbehov, gætter vi på. Men Mercedes har i den grad ramt plet, når det gjaldt om at skabe en plug-in hybrid, der er klima-skånende på såvel de lange som de korte ture. Det fik vi især indblik i under testen på snedækkede danske veje.

POPULÆRE VIDEOER