2022 Copper X Prix

EXTREME.E i Chile var helt Crazy og ude i ekstremerne

Hamiltons X44 med Gutierrez og Loeb vinder - men Rosberg X fører stadig

Det er som om, at verdens mest ekstreme løbsserie for fuldt elektriske off-road racere bliver stadig mere ekstrem. Og det såkaldte Crazy Race, som er et opsamlingsheat med sidste chance for deltagelse i finalen, har udviklet sig til at være den rette betegnelse for samtlige heats. Sådan var det i hvert fald i årets næstsidste mesterskabsafdeling, som fandt sted i Atacama ørkenen nær Antofagasta i Chile.

2022 Island X Prix I og II

2022 Island X-Prix

Rosberg X racing: Op og ned og stadig på toppen

For første gang i EXTREME.E historien – som trods alt kun er halvandet år gammel – skulle der køres to løb i samme terræn og lige i træk. Og for det dominerende Rosberg X Racing team var det op og ned. Men de fører fortsat mesterskabet nu, hvor halvdelen af 2022 sæsonen er gennemført.

2022 Desert X Prix

Rosberg fortsatte hvor de slap og sejrede påny

Blot to måneder efter at den første EXTREME.E sæson var slut gik det løs på ny, da Desert X Prix fandt sted i det nordvestlige Saudi Arabien nær fremtidsbyen Neom. Og den korte historie var, at sidste års mestre, Rosberg X Racing, fortsatte hvor de slap. De tog sejren, men med delvis ny besætning og hvis man skulle forfalde til at tro, at det var kedeligt, så tro om igen.

2021 Jurassic X Prix

Tættere kunne det ikke ende:

Rosberg slog Hamilton på målstregen

Trods Corona pandemien lykkedes det at gennemføre den første EXTREME.E sæson nogensinde. Sæsonfinalen var blevet flyttet til den spektakulære Jurassic Coast i det sydlige England nær Dorset, dels pga. praktikken, dels fordi klimaforandringerne også er faretruende i europæiske nærområder. Og racet, der fandt sted weekenden inden Jul (d. 19.-20. december): Det kunne ikke blive mere spændende med to teams, der sluttede á-points.

2021 Island X Prix på Sardinien

Dramatiske finaler gav Rosberg-teamet sejren

Der var masser af dramatik i næsten enhver sekvens af årets næstsidste EXTREME.E konkurrence, der fandt sted på den italienske Middelhavsø, Sardinien. Fokus i klimamæssig sammenhæng var bl.a. de voldsomme selvantændte skovbrænde – 15.000 i Italien alene i år – og nedbrydningen af vegetationen i Middelhavet, begge dele som konsekvens af den globale opvarmning.