2022 Desert X Prix

Rosberg fortsatte hvor de slap og sejrede påny

Blot to måneder efter at den første EXTREME.E sæson var slut gik det løs på ny, da Desert X Prix fandt sted i det nordvestlige Saudi Arabien nær fremtidsbyen Neom. Og den korte historie var, at sidste års mestre, Rosberg X Racing, fortsatte hvor de slap. De tog sejren, men med delvis ny besætning og hvis man skulle forfalde til at tro, at det var kedeligt, så tro om igen.

2021 Jurassic X Prix

Tættere kunne det ikke ende:

Rosberg slog Hamilton på målstregen

Trods Corona pandemien lykkedes det at gennemføre den første EXTREME.E sæson nogensinde. Sæsonfinalen var blevet flyttet til den spektakulære Jurassic Coast i det sydlige England nær Dorset, dels pga. praktikken, dels fordi klimaforandringerne også er faretruende i europæiske nærområder. Og racet, der fandt sted weekenden inden Jul (d. 19.-20. december): Det kunne ikke blive mere spændende med to teams, der sluttede á-points.

2021 Island X Prix på Sardinien

Dramatiske finaler gav Rosberg-teamet sejren

Der var masser af dramatik i næsten enhver sekvens af årets næstsidste EXTREME.E konkurrence, der fandt sted på den italienske Middelhavsø, Sardinien. Fokus i klimamæssig sammenhæng var bl.a. de voldsomme selvantændte skovbrænde – 15.000 i Italien alene i år – og nedbrydningen af vegetationen i Middelhavet, begge dele som konsekvens af den globale opvarmning.

2021 Arctic X Prix i Kangerlussuaq

Hårde dyster, unikke udfordringer og overraskende resultater i Grønland

Den største globale motorsportsbegivenhed i det danske rigsfællesskab nogensinde blev en gigantiske succes. Verdensstjerner i rå mængder tog del i EXTREME.E konkurrencerne ud for Kangerlussuaq i Grønland. I weekenden d. 28.-29. august blev der budt på kolossale udfordringer, tætte og hårde dyster – og udfaldet overraskede. Men fremfor alt: Budskabet blev sendt ud overalt i verden og i flere end 120 stater blev Arctic X Prix vist på TV.

2021 Arctic X Prix i Kangerlussuaq - nyt format

Arctic X Prix i Kangerlussuaq

Nyt format for EXTREME.E har premiere i Grønland

Når EXTREME.E deltagerne i Grønland skal gennemføre deres show, for at øge verdens opmærksomhed på klimaforandringerne – dvs. køre race i de specialbyggede Odyssey 21 racerbiler, sker det efter et tilrettet format, baseret på erfaringerne fra de to første afdelinger af serien. Eksempelvis vil man i Kangerlussuaq se fem biler i finalen. Se også de aktuelle fotos under artiklen...