2022 ETCR World Cup: Jarama - 3. afdeling

FIA eTouring Car World Cup

The Winner takes it all: Ekström på toppen

”The winner takes it all”, synger Mattias Ekströms berømte landmænd, ABBA, og det var præcis hvad der skete på den spanske Jarama-racerbane nord for Madrid i sæsonens 3. afdeling af ETCR World Cup. Den regerende mester vandt samtlige løb i Furious-puljen, scorede dermed maximum-points og blev derfor ikke alene kronet som weekenden konge, men genvandt også føringen i mesterskabet.

Succesen smittede af på kollegerne i Cupra-teamet, hvor Adrien Tambay, der førte World Cup forud for løbene i Jarama, godt nok vandt superfinalen i sin pulje (Fast), men han havde ikke vundet alle løb undervejs og derfor måtte han nøjes med 2. pladsen.


Topfoto: Mattias Ekström er her på vej til sejren i Furious Superfinalen, men han er tæt fulgt af Maxime Martin i den røde Giulia og Mikel Azcona i Hyundai.


Af Søren Clauding – 19. juni 2022Tambay kørte dog en serie flotte løb på banen, som han aldrig tidligere havde besøgt, og formåede i finalen at holde sig foran den erfarne, men også 51-årige Jordi Gené, der omvendt ofte har kørt på Jarama racerbanen – om end aldrig i en elektrisk racerbil.


Adrien Tambay started fra pole-position og kørte siden sin Cupra til sejr i Fast-Superfinalen. Siden vandt han med veteranen Jordi Gené lige i baghjulet.


Og dermed tog Cupra også det hele. Kun Tom Blomqvist kneb det for, og han måtte affinde sig med 5. pladsen i Furious superfinalen – men sammenlagt ligger han foran Gené på 6. pladsen i World Cup.

Cupra’s øverste chef

Ikke desto mindre passede resultatet den øverst befalende hos SEAT/Cupra ganske godt. SEAT’s CEO, Wayne Griffiths, var selv til stede under løbene og fik æren af at modtage præmien for den vindende konstruktør. Det var ikke mindst en værdifuld anerkendelse af, hvilken betydning Cupra’s succes i ETCR har for det spanske bilmærke.


Wayne Griffiths strålede da hans Cupra hold tog samtlige podieplaceringer på hjemmebane.


Der er imidlertid plads til forbedring hos de konkurrerende teams. Bedst til ligger Mikel Azcona, der sidste år kørte Cupra, men i år er skiftet til Hyundai. Han formåede dog ikke helt at udnytte hjemmebanefordelen med en samlet 5. plads. Han blev imidlertid passeret på points af belgieren Maxime Martin, der allerede i Ungarn dokumenterede, at han var et godt valg som ny mand hos Romeo Ferraris. Han fulgte Ekström til målstregen i Furious Superfinalen og sluttede blot 0,6 sekunder efter Weekendens Konge.

Næste afdeling af FIA eTouring Car World Cup finder sted på Martins hjemmebane, på den legendariske Zolder-racerbane i Belgien, der som racerbane har mange ligheder med Jarama. Det bliver mere end spændende at se, om det da skal lykkes Giulia-køreren at sætte Cupra holdet på plads, nu hvor hjemmebanefordelen skifter hænder. For det kan godt være at vinderen tager det hele, men den holder næppe i al evighed.

Resultat af ETCR World Cup 3. afd, Jarama, 19. juni 2022, de fem bedste:

 1. Mattias Ekström, Cupra, 100 pts.
 2. Adrien Tambay, Cupra, 92 pts.
 3. Jordi Gené, Cupra, 80 pts.
 4. Maxime Martin, Romeo Ferraris, 66 pts.
 5. Mikel Azcona, Hyundai, 64 pts.

Stillingen i World Cup efter weekendens afdeling:

Kørere:

 1. Mattias Ekström, 280 pts.
 2. Adrien Tambay, 274 pts.
 3. Mikel Azcona, 203 pts.
 4. Maxima Martin, 200 pts.
 5. Brune Spengler, 182 pts.

Konstruktører:

 1. Cupra, 554 pts.
 2. Romeo Ferraris, 382 pts.
 3. Hyundai, 438 pts.