2022 ETCR World Cup: Zolder - 4. afdeling

FIA eTouring Car World Cup

Romeo Ferraris vinder på Martins hjemmebane

Hjemmebane fordel fornægter sig ikke. På Jarama racerbanen for nylig formåede veteranen Jordi Gene fra Spanien at køre en podieplacering hjem. Og i weekendens 4. afdeling af ETCR blev belgiske Maxime Martin kronet til weekendens konge – på Zolder racerbanen i Belgien. Ved samme lejlighed tog Romeo Ferraris sin første ETCR sejr.

Det var Adrien Tambay fra Frankrig, der scorede bedst af resten og henviste ved samme lejlighed sin Cupra team-kollega, den regerende mester, Mattias Ekström til 2. pladsen i mesterskabet. Ekström var hurtig på Zolder, men ikke så stærkt kørende som han plejer. Måske manglede erfaringen på Zolder banen, hvis karakter er meget forskellig fra de øvrige baner, der køres på i ETCR.


Topfoto: Maxime Martin i den røde Giulia tog føringen i Furious finalen allerede i starten og gav den aldrig fra sig.


Af Søren Clauding – 10. juli 2022Maxime Martin tog den kommende racer-generation med op på skamlen, da han blev kronet som weekendens konge.

Ekström på jagt efter sin gamle team-kollega fra Cupra teamet, Mikel Azcona, der nu kører Hyundai.


Ekström nr. 5

Faktisk var den ellers så dominerende svensker og tidligere vinder af DTM først at finde nede på 5. pladsen med beskedne 62 points ud af de 100 points, som er maksimum – og som Maxime Martin opnåede. Og det kunne selvsagt mærkes i den samlede stilling.

Nr. 3 blev Tom Blomqvist, søn af den tidligere svenske rally-verdensmester, Stig Blomqvist, også i Cupra, alt imens den tidligere Cupra-kører, Mikel Azcona blev nr. 4 i sin Hyundai. Azcona havde undervejs i semifinalen et opgør med Ekström, som pressede sig forbi spanieren i en sådan manøvre, at Ekström efterfølgende fik en 5 sekunders tidsstraf. Den sendte ham tilbage på den 3. plads, han kom fra, inden den ambitiøse overhaling af Azcona.

Næste afdeling af FIA eTouring Car World Cup finder sted allerede om to uger på Vallelunga racerbanen i Italien. Det er ikke uden betydning for Romeo Ferraris at komme ”hjem” med en sejr i bagagen og det bliver interessant at se, om en af feltets italienske kørere, Giovanni Venturini eller Luca Filippi vil kunne gøre Martin kunststykket efter. En italiensk sejr i et italiensk team vil med garanti være populært.

Resultat af ETCR World Cup 4. afd, Zolder, 10. juli 2022, de fem bedste:

 1. Maxime Martin, Romeo Ferraris, 100 pts.
 2. Adrien Tambay, Cupra, 89 pts.
 3. Tom Blomqvist, Cupra, 82 pts.
 4. Mikel Azcona, Hyundai, 65 pts.
 5. Mattias Ekström, Cupra, 62 pts.

Stillingen i World Cup efter weekendens afdeling:

Kørere:

 1. Adrien Tambay, 363 pts.
 2. Mattias Ekström, 342 pts.
 3. Maxima Martin, 300 pts.
 4. Mikel Azcona, 268 pts.
 5. Tom Blomqvist, 262 pts.

 Konstruktører:

 1. Cupra, 726 pts.
 2. Romeo Ferraris, 523 pts.
 3. Hyundai, 473 pts.