Store ord fra Lewis Hamilton, Nico Rosberg m.fl bag Extreme E

Store ord fra verdensstjerner med tanker for miljøet

Hamilton, Rosberg m.fl. bag Extreme E

Den nye og ligeså ekstreme motorløbsserie, som navnet antyder, Extreme E, har kolossal opbakning fra alle hjørner af motorsportsverdenen på allerhøjeste plan. I forbindelse med den officielle lancering af Sæson 1, udtrykte velkendte berømtheder deres ansvar for at beskytte Jordkloden mod klimaforandringer ved aktivt at understøtte den helt elektriske Extreme E motorløbsserie.

Og opbakning af kønnenes ligestilling har også plads i den revolutionerende motorsport, der bl.a. gæster Grønland i august 2021.

Den nok mest aktuelt prominente motorsportsstjerne er den 6-dobbelte Formel 1 verdensmester, Lewis Hamilton, der står bag sit eget team i den nye serie.


Top foto: Lewis Hamiltons team hedder X44 og bilen er malet i hans yndlingsfarve.

Af Søren Clauding - 27. oktober 2020


Lewis Hamilton:

”Jeg er begejstret for Extreme E på grund af seriens fokus på miljøet og serien mission om at øge opmærksomheden på klimaforandringerne,” sagde Hamilton, der blev LIVE-interviewet af den kendte Formel E pit-kommentator, Nicki Shields ifm. seriens LIVE streamede lancering. ”Det er noget, der ligger mit hjerte nær og som jeg er virkelig passioneret omkring. Serien giver mig mulighed for at kombinere min kærlighed til motorsport med min kærlighed til Jorden. Og jeg tror på, at ved at bringe de to sammen, kan vi få en positiv effekt.”


Lewis Hamilton og Nico Rosberg deltog i lanceringen via et Corona-sikkert on-line interview.


”Jeg har altid ønsket at have mit eget team, men vidste egentlig aldrig hvornår det ville komme til at ske. Da jeg hørte om Extreme E var jeg på med det samme. På grund af det, serien betyder og det, serien vil gøre. Det bliver ret effektfuldt, tror jeg.”

Nico Rosberg:

Nico Rosberg, tidligere Formel 1 verdensmester, har allerede vist sit engagement i bæredygtighed ved ifm. Formel E at promovere det elektriske mesterskab bl.a. i sit lands hovedstad, Berlin. Han sagde bl.a.:

”Som entreprenør er jeg fuldt og helt fokuseret på bæredygtighed i alt, hvad jeg foretager mig, og Extreme E projektet er den perfekte overgang mellem min fortid og min fremtid. Det er den mest fantastiske form for motorsport, med alle dets muligheder for virkelig at medvirke til at bevare de naturlige miljøer rundt om i verden, og det fascinerer mig virkeligt.”

”Et besøg i Grønland har længe været på min ønskeliste og at få mulighed for at føre det besøg ud i livet og oven i købet få mulighed for at køre racerløb deroppe er så fedt, noget som jeg er meget spændt på og glæder mig til.”


Nico Rosbergs Extreme E racer.


Michele Mouton

Tidligere elite rallykører og VM-rallyvinder Michele Mouton er i dag i spidsen for ”FIA Women in Motorsport” – det internationale bilforbunds arbejde for at få flere kvinder ind i motorsporten. Hun bakker 100 procent op omkring Extreme E, ikke mindst fordi konceptet inkluderer teams med to kørere pr. bil én af hvert køn.

”I 10 år har vi stræbt mod at opnå ligestilling og lige forhold for kvinder og mænd i sporten. Den filosofi underbygges af Extreme E, som også udfører den i praksis. Det er vigtigt for mig. Sportsformatet er i sig selv revolutionerende, fordi vi kommer til at opleve mænd og kvinder, der konkurrerer indbyrdes.”


Cattie Munnings skal køre Extreme E sammen med rallycross verdensmesteren Timmy Hansson.


Catie Munnings

Catie Munnings er en 22-årig britisk rallykører, som har kørt en række EM rallies og bl.a. sikrede sig Ladies Trophy i Rally-EM i 2016. Hun skal i Extreme E køre for det amerikanske team, Andretti United, sammen med rallycross verdensmesteren, svenske Timmy Hansen. Og hun har allerede kørt i den nye specialbyggede Extreme E rallybil.

”Det var fantastisk, den første dag jeg kørte i bilen. Det er en så utrolig kraftfuld bil og det er en utrolig idé. Vi er også allerede i gang med at finde ud af, hvordan vi kan lære at arbejde sammen.”


Sara Price har vundet 17 nationale motocross mesterskaber i USA og deltager for Chip Ganassi Racing.


Sara Price

Den 28-årige amerikanske motocross kører, vinder af ikke færre end 17 nationale mesterskaber, Sara Price, kører for Chip Ganassi Racing. Hun understreger betydningen af at mænd og kvinder kører sammen. ”Extreme E revolutionerer motorsporten fordi mænd og kvinder konkurrerer mod hinanden.”

Chip Ganassi

Den amerikanske motorsports-legende, Chip Ganassi, der tilbage i 80’erne deltog i Indy 500 fem gange, men ellers er mest kendt som Indycar team-ejer og forretningsmand, satser målrettet på Extreme E:

”En langsigtet vinderløsning i en hvilken som helst form for forretning er, at skabe den optimale balance mellem, hvad der er godt nu og her, og samtidig at have øjnene rettet mod fremtiden. I USA skubber de amerikanske producenter kraftigt mod udvikling af og en global integration af elektrificering som platform for deres serieproducerede biler. Som et top-racerteam er det klart, at vi vil være en del af den udvikling og den bedste måde at være det på, er at deltage i racerløbene.” 

Første løb i Extreme E, sæson 1, er rykket fra januar 2021 til marts og finder sted i Saudi Arabien. Serien vises på Discovery-TV kanalerne 6’eren og Eurosport.