Extreme E: revideret løbskalender - 3. afd. i Grønland

Extreme E afslører revideret 2021 kalender

2021 er et historisk år indenfor motorsporten, fastslog grundlæggeren af Formel E og senest også Extreme E, Alejandro Agag i et storstilet on-line og Corona-sikret show, hvor sløret blev løftet for premiere sæsonen i den nye og mildest talt ret ekstreme motorsportsgren.

Show’et blev LIVE-streamet og kan fortsat ses på YouTube via linket nedenfor. Og ikke mindst var præsentationen af den reviderede løbskalender interessant for dem, der ønsker at følge den nye løbsserie, som inkluderer et stort antal reelle stjernenavne. Sæson-starten er udsat fra slutningen af januar til midten af marts og løbet i Grønland er nu 3. afdeling. Extreme E TV-dækkes på Discovery kanalerne Eurosport og 6'eren.


Af Søren Clauding - 27. oktober 2020


Helt centralt er det også, at løbsformatet overordnet set blev offentliggjort. Der køres over to dage på en off-road bane, anlagt på de ekstreme destinationer, så naturen ikke beskadiges. Der køres to omgange, i alt 16 kilometer, der er to racerkørere i hver bil, en kvinde og en mand.

Premiere sæsonen er blevet revideret under hensyn taget til Corona pandemien, men der er planlagt fem ”X-Prix’er”, og hvert ”X-Prix” betegnes som en ”stage” – altså samme betegnelse som benyttes i rallysporten (stage betyder i sin grundform ”scene”).

Den reviderede 2021 kalender ser sådan ud:

3.-4. April: ”Desert X-Prix” (Ørken X-Prix’et), Sharaan, Al-Ula, Saudi-Arabien.

29-30. maj: ”Ocean X-Prix”, Lac Rose, Dakar, Senegal.

28-29. august: ”Arctic X-Prix”, Kangerlussuaq, Grønland.

23-24. oktober: ”Amazon X-Prix”, Para, Brasilien.

11-12. december: ”Glacier X-Prix”, Patagonia, Argentina.


Se videoen fra Extreme E lanceringen d. 27. oktober 2020:


Alejandro Agag skriver selv sit navn ind i historien ved at være den suverænt mest innovative motorsportspersonlighed i kampen for en bæredygtig fremtid.

Sæsonfinalen køres i Patagonien på Sydamerikas sydligste spids.