Goodyears luftskib besøger Danmark under CHGP

For første gang i det nye årtusinde:

Goodyears luftskib besøger Danmark

I dagene 6.-8. august finder Copenhagen Historic Grand Prix sted og hovedattraktionen er 3. afdeling af det helt nye PURE ETCR mesterskab for højtydende elektriske racerbiler. Der bliver masser af action på racerbanen på Bellahøj, som publikum kan glæde sig over, men højt på himlen bliver der også noget at se på – der ligeså stilfærdigt som de elektriske racerbiler giver en for de fleste mennesker usædvanlig oplevelse: Goodyear luftskibet, Blimp, er for første gang i dette årtusinde på besøg i Danmark  og medvirker til TV-dækningen på Discovery TV-kanalerne, Eurosport, discovery+ og 6'eren.

Luftskibet flyver over både den danske hovedstad og også over verdens første fuldt elektriske multi-brand touringcar-serie – PURE ETCR – hvor det bl.a. bidrager til TV-dækningen af løbet til motorsportsfans i Danmark og store dele af verden.

Luftskibet skal sørge for dækning af elbilracet fra luften, så motorsportsfans kan opleve begivenheden fra en ny vinkel på Discovery-kanalerne, Eurosport, discovery+ og herhjemme også på 6’eren. Goodyear er eneleverandør af dæk til PURE ETCR, da de har udviklet deres racerdæk Eagle F1 SuperSport til at tøjle de ekstreme elmotorers enorme kræfter og moment.


Topfoto: Det imponerende Goodyear luftskib, Blimp, har midlertidig base i Roskilde lufthavnen ved Tune fra 6. til 8. august og kan ses på himlen under store dele af Copenhagen Historic Grand Prix, hvor det bl.a. skal bidrage til TV-dækningen på Eurosport, discovery+ og 6'eren.

Af Søren Clauding – 3. august 2021


 


Under besøget i Danmark skal det ikoniske luftskib desuden flyve over Københavnske seværdigheder og give de inviterede passagerer en enestående oplevelse.

Efter besøget i København begiver luftskibet sig ud på en tysklandstur, hvor den over et par dage skal omkring Fehmarn, Lübeck, Hamburg, Hildesheim, Kassel, Frankfurt, Mannheim og Stuttgart.


Et luftskib som Blimp færdes næsten lydløst over landskabet og tiltrækker sig opmærksomhed hvor end det kommer frem.


Fokus på performance og bæredygtighed

Den model, der opererer i Europa, er et halvstift Zeppelin NT-luftskib forsynet med Goodyears logo på siden. Den er den største af sin slags i verden i dag. Dækproducentens unikke ”brandambassadører”, som har kunnet ses på himlen siden 1910’erne, sørger ikke blot for en helt særlig oplevelse, men bruges også til mediedækning af større begivenheder som for eksempel 24-timers Le Mans – og nu altså også Copenhagen Historic Grand Prix.

Goodyears europæiske kommunikationschef, Malachy Tuohy, siger bl.a.: “Jeg er sikker på, at de danske motorsportsfans bliver begejstrede for at se den ikoniske Goodyear Blimp på himlen. Luftskibets tilstedeværelse ved PURE ETCR-runden i København viser, at Goodyear både tænker tilbage deres historie og kigger fremad mod, hvordan deres teknologi kan fremme både performance og bæredygtighed.”


TV-Plan:

Søndag d. 8. august:

08.00-10.25 - LIVE på Eurosport 2 og Discovery+

12.00-13.10 - LIVE på Discovery+

15.00-16.30 - LIVE på 6'eren og Discovery+

Kommentator: Søren Clauding