Korte "E-nyheder" oktober 2019

Ny Volkswagen e-up! med 260 km rækkevidde

Udbuddet af elbiler vokser hele tiden, og nu byder Volkswagen ind med en opdateret version af e-up!, hvor en længere rækkevidde på 260 km kombineret med en stærk pris, gør skiftet til e-mobilitet endnu mere økonomisk fordelagtigt.

Den nye e-up! koster 163.000 kroner inkl. Clever Unlimited-abonnement med ubegrænset strøm til en fast månedlig ydelse, standardinstallation af en ladeboks samt en ladebrik, der giver adgang til Clevers netværk af offentlige ladestandere.

Den øgede rækkevidde i e-up! er opnået med nye battericeller, der har en markant højere energitæthed. Energikapacitet i batteriet er øget fra 18,7 til 32,3 kWh, og med et forventet forbrug på 12,7 kWh/100 km vil e-up! kunne nå en rækkevidde på op til 260 km (WLTP) i praksis.

Ved en ladekapacitet på 40 kW kan batterierne lades 80 procent op på cirka en time. Volkswagen yder 8 år eller 160.000 km garanti på batteriet.


Brintbus med Toyota teknologi

En helt ny forureningsfri brintbus fra den portugisiske busproducent CaetanoBus har netop haft verdenspremiere på Busworld 2019 i Bruxelles. Toyota leverer brintteknologien til bussen, der kan køre 400 km på en optankning og tankes på blot ni minutter. De kommende måneder vil brintbussen blive testet i flere europæiske byer.

Toyota og CaetanoBus indgik samarbejde om udviklingen af brintbussen i fjor og er nu klar med den første udgave. Toyota har leveret brintteknologien, der stammer fra brintbilen Mirai, som er verdens første dedikerede brintbil, og som i dag også kan købes i Danmark.


Brændselscellen, som ved hjælp af ilt omdanner brinten til strøm, der driver bussens el-motorer, er placeret i taget på brintbussen og er forbundet med fem brinttanke med en samlet kapacitet på 37,5 kg. Det tager blot ni minutter at tanke brintbussen, hvilket giver en rækkevidde på en fuldt optanket brintbus på 400 km.


 Audi A6 TFSI e er den seneste Plug-in hybrid fra Audi

Audi udvider sin portefølje af elektrificerede modeller og fem modeller med plug-in hybrid motorer introduceres alene i 2. halvår af 2019. 2.0 TFSI benzinmotoren, kombineret med en 105 kW el-motor og quattro firehjulstræk som standard, giver tilsammen op til 367 hk og en elektrisk rækkevidde på op til 53 km. Det maksimale systemmoment på 500 Nm nås allerede ved 1.250 omdr./min. Litium-ion-batteriet er på 14,1 kWh og er integreret under bagagerums-bunden. A6 55 TFSI e quattro introduceres i Danmark i begyndelsen af 2020.

Med Audi A6 55 TFSI e quattro tilbyder Audi nu plug-in hybrid i modellerne A6, A7, A8, Q5 og Q7, alle med betegnelsen "TFSI e".