BMW i4 eDrive40 - Biltest

Køreglad elbil – også om vinteren

El-biler har generelt to store handikaps: Den store vægt og spørgsmålet om opladning, dvs. rækkevidde – som bliver væsentlig kortere om vinteren – lade-infrastruktur osv. Hvad det første angår, er det et særligt handikap for en BMW, fordi en vigtig del af en BMW’s særlige kendetegn er dens sublime køreegenskaber. Og stor vægt og køredynamik hænger normalt dårligt sammen. Men forbavsende nok ikke for BMW i4 eDrive.

BMW iX3 Charged - Biltest

Biltest: BMW iX3 Charged

Ærlig elektrisk crossover-SUV

Det er ikke den letteste opgave for en bilfabrik, at skabe en brugbar elektrisk bil ud af en eksisterende model med konventionel drivline. Med lidt kunstgreb er projektet lykkedes udmærket for BMW, der også har såvel X3 versioner med konventionelle ”ICE” motorer samt en plug-in hybrid. Men er en iX3 Charged, som er navnet på den fuldt elektriske ”BEV” (battery Electric Vehicle), så overhovedet en X3.

BMW X5 xDrive 45e - Biltest

Biltest: BMW X5 xDrive 45e xLine

Billigste X5 er en plug-in – på godt og også lidt ondt

Plug-in hybrid biler er afgiftsfavoriserede i Danmark i år og bliver det langt hen ad vejen også i 2022. Det betyder, at er man brændt varm på en BMW X5, er den billigste måde at købe sådan en, at vælge plug-in udgaven. Klart den billigste endda, fordi staten giver afkald på afgift: Den prøvekørte xDrive 45e xLine koster i skrivende stund 875.000 kroner. Den billigste ”ICE”-version (dvs. med forbrændingsmotor) er en 297-hestes diesel til 1,07 million kroner.

BMW X2 xDrive 25e - Biltest

Biltest: BMW X2 xDrive 25e M Sport PHEV

Harmonisk plug-in med velbevaret BMW-gen

Det er lidt barokt, at den billigste BMW X2 er en plug-in hybrid. Men den er et godt eksempel på, hvad regeringens nye afgiftslovgivning foranlediger. Hvis majoriteten af kørslen finder sted på elektricitet alene, og man reducerer forbruget af fossile brændstoffer væsentligt, giver det god mening, ikke mindst fordi BMW er kommet ret godt i mål med den elektrificerede X2.

BMW X3 xDrive 30e M Sport - Biltest

Biltest: BMW X3 xDrive 30e M Sport

Kraftfuld ”miljø-SUV” i premium klassen

xDrive betyder firehjulstræk og som sådan er en BMW X3 xDrive med stor frihøjde og ægte SUV-former også en ægte SUV.  Sådan en kan også komme frem, når asfalten skiftes ud med ujævn vej eller lettere off-road terræn. Men den hér prøvekørte udgave: Nej, på ingen måde, det går ikke Jo, den kan godt, men så vil der efter kort tid ikke være meget tilbage af de pæne 21” alufælge til 40.000 kroner, og det går ikke…