Toyota-Yaris-Hybrid-FE

At være eller ikke være en elbil – det er spørgsmålet

Biltest: Toyota Yaris 1,5 VVT-iE Hybrid H3 SMART

Elektriske biler er en stor del af den overskuelige fremtids mobilitet. Herom er ingen i tvivl. Men der er en overgangsperiode, indtil landet har et tilstrækkeligt udbygget elnet med tilstrækkelig kapacitet og tilhørende ladepunkter og indtil industrien har fundet et prisbilligt og langt mere effektiv alternativ til de kostbare og tidsrøvende litiumbatterier.


Bemærk:
I testperioden opnåede vi en benzinøkonomi, der ikke afveg nævneværdigt fra WLTP gennemsnitstallet. Onboard videoen her på siden giver et lidt misvisende billede, men køreturen var kun ganske kort, den fandt sted med en delvist afkølet benzinmotor. Og det skal tilføjes, at hypotesen om, at kørslen på elektricitet alene, som ikke oplevedes væsentligt ringere trods de lave temperaturer pga. placeringen af batteriet, nok ikke holder. Batteriet er placeret under bagsædet.

 

Comments

No comments made yet. Be the first to submit a comment
Already Registered? Login Here
Guest
Friday, 22 January 2021

 


Du har klikket ind på FormelE.dk - Sport - Mobilitet

FormelE.dk - Sport - Mobilitet er helt nyt og fokuserer på miljørigtig mobilitet.

FormelE.dk hænger sammen med Motorsiden.dk og i begyndelsen vil der være sammenfaldende indhold, men FormelE.dk vil også udvikle sig selvstændigt.

Det skal også være sjovt at være miljørigtig. Derfor er elektrisk motorsport en vigtig del af indholdet.

FormelE.dk udgives og redigeres af Søren Clauding, som bl.a. allerede i 2009 i forbindelse med COP15 i Danmark var medarrangør af verdens første enduro-race for elektriske motocrossmotorcykler og siden også kommentator på sports-TV kanalen Eurosports omfattende dækning af Formel E.

Overgangen fra konventionel mobilitet til miljø-optimerede løsninger vil strække sig over mange år. Men måske går det hurtigere end man forestiller sig.